Otäck F1-krasch – Sainz till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Den tredje träningen av Rysslands GP i Sotji fick avbrytas. Detta efter att Carlos Sainz kraschat och fått föras till sjukhus i ambulans. När kvalet senare avgjordes fanns spanjoren inte med och för Marcus Ericsson blev det ett misslyckande.

Hur allvarligt skadad Sainz är råder det osäkerhet kring. Han rapporteras dock ha varit vid medvetande.         

I en kurva tappade Sainz kontrollen på sin bil och kraschade rakt in i skyddsbarriären.                      

Formel 1

– Är han okej? Det såg ut att vara en rejäl smäll, frågade Sainzs teamkamrat Max Verstappen teamet över radion.

– Vi har förlorat kontakten med bilen, svarade teamet.

Tummen upp från managern

Efter en kvart kunde en fixerad Sainz lyftas ut ur bilen och på bår bäras in till en ambulans. Sainz manager gjorde tummen upp efter att ha varit i läkarområdet.

Efter ett tag meddelade stallet Toro Rosso-Renault att det verkar ha slutat bra, och någon timme senare lade Sainz ut en bild på Twitter där han höll upp tummen och skrev:

”Allt är okej! Det finns inget att oroa sig över. Jag tänker redan på hur jag ska övertyga läkarna att låta mig köra i morgon”.

Sainz är på 15:e plats i sammandraget, två placeringar före svenske Marcus Ericsson, som inte hade ett lyckat kval. Det tog stopp direkt vid Q1 och han får starta längst bak i söndagens GP i Ryssland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet