Segern gav Rosenqvist självförtroende: ”Jag är en vinnare”

Uppdaterad
Publicerad

I söndags tog Felix Rosenqvist sin första seger i Indycar. Inför helgens dubbla race har svenskens självförtorende nu fått en rejäl skjuts uppåt.

– Jag är ju en vinnare, det är det som driver mig hela tiden, säger Rosenqvist till SVT Sport.

28-åringen från Värnamo blev andre svensk, efter Kenny Bräck, att vinna i den amerikanska racingserien Indycar, när han var snabbast på Road America i Elkhart Lake, Wisconsin.

– Man behöver det där för att få upp gnistan och hungern. Det ger ju så mycket tillbaka när man vinner ett race, säger Rosenqvist till SVT Sport.

Efter bara fem dagar är det nu dags för race igen – nu på seriens kortaste ovalbana. Även denna helg är det dubbla tävlingar – den första i natt, svensk tid, och den andra natten till söndag.

– Jag tycker det är en av de roligaste ovalerna, det är väldigt bra racing där  för det är en av få banor där man kan ligga två eller tre i bredd nästan under hela racet.

Chips Ganassi-föraren hade som mål inför säsongen att kliva högst upp pallen – det har han redan uppnått. Det andra målet är att förbättra just ovalkörningen. Och han är på god väg. I Texas i början på juni körde för Rosenqvist en andraplats – men kraschade med tio varv kvar.

– Farten har vi och det har vi bevisat flera gånger nu. Det är de små detaljerna, strategi och depåstopp – kan vi knyta ihop det så tror jag att vi kan ha några till segrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.