Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här kraschar Lappi in i elstolpe – släckte byns elförsörjning

Lappi ”släckte” by – Ogier mot VM-seger

Uppdaterad
Publicerad

Sébastien Ogier har kopplat ett rejält grepp om segern i det mexikanska VM-rallyt. Gårdagens etappvinnare Esapekka Lappi kraschade våldsamt på dagens första sträcka. Därmed försvann både finländaren och kampen om segern.

– Det gör ont. Jag är ledsen för teamets skull, men glada över att vi klarade oss oskadda, säger Lappi på sociala medier.

Lappis bil började brinna efter efter kraschen där Hyundai-föraren klippte en elstolpe. Strömmen gick i den intilliggande byn och sträckan rödflaggades. Dramat påverkade hela etappen med inställda sträckor som följd.

Sébastien Ogier var plötsligt i klar ledning. Den åttafaldige världsmästaren gjorde ett ryck på SS 16 där han var hela 8,1 sekunder snabbare än närmaste konkurrent på sträckan, 22,56 km.

Inför söndagens avslutande sträckor är Toyota-föraren 35,8 sekunder före teamkollegan Elfyn Evans. Thierry Neuville är trea, bara 4,3 sekunder bakom Evans. Hyundai-föraren var dagens man med fyra sträcksegrar.

Solberg staplar sträcksegrar

Oliver Solberg är riktigt snabb i WRC2-klassen. Efter fredagens jobbiga tidstapp med punkterat framhjul tog värmlänningen hem alla fem sträcksegrarna under lördagen.Solberg klättrade från femte till fjärdeplatsen i sammandraget. Men har hela 41,2 sekunder upp till prispallen.

Gus Greensmith med svenske kartläsaren Jonas Andersson leder. Fyra (!) sträckor ströks i klassen på grund av förskjutningen i tidsschemat.

Rallyt avslutas ikväll. SVT sänder en timme med det bästa från Mexiko med start 23.30 i SVT1/play.

C More sänder hela tävlingen live.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.