• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Petter Solberg Foto: TT Nyhetsbyrån

Solberg ”skriker av smärta” efter nyckelbensbrottet

Uppdaterad
Publicerad

Petter Solberg är kvar på sjukhus i Riga efter gårdagens krasch i VM-deltävlingen i rallycross.

Den norske stjärnföraren bröt nyckelbenet efter en kollision med lettländaren Janis Baumanis i semifinalen.

– Jag ropade till honom på radion och frågade om det var något fel med bilen. ”Nej, jag är inte okej, jag är inte okej” skrek han, berättar hustrun Pernilla Solberg för SVT Sport.

Petter Solbergs hustru berättar att kraschen till en början inte så dramatisk ut. Men hon förstod snart att hennes man hade skadat sig ordentligt.

– Jag ropade till honom på radion och frågade om det var något fel med bilen. ”Nej, jag är inte okej, jag är inte okej” skrek han.

”Det blev mycket smärta”

– Det blev mycket smärta, han är på sjukhuset just nu. Nyckelbenet är av och han spräckte två revben, fortsätter hon.

– Vi befarade en allvarlig ryggskada, men Petter hade tur i oturen, sa Solbergs presskontakt Per-Espen Löchen några timmar efter kraschen.

Till SVT bekräftar Löchen att Petter genomgår nya undersökningar idag i Riga. För Solberg blev det helg med både glädje och sorg.

Hans stall, PSRX Volkswagen säkrade teammästerskapet igår, stallkamraten Johan Kristoffersson blev klar världsmästare efter Petters krasch, en dag som slutade på sjukhus.

– Jag grät av glädje för Johan, men det blev så känslosamt när jag vet att Petter hade velat vara där och dela detta med Johan. Det blev jättekonstigt, väldigt märkligt, säger Pernilla Solberg.

Solberg, som blev världsmästare 2014 och 2015 har just nu silverplatsen i mästerskapet. Mattias Ekström och Sébastien Loeb jagar bakom norrmannen i kamp om medaljerna.

”Han ska in i bil fort”

Nu väntar operation i Sverige och den stora frågan är om Solberg hinner bli körklar till deltävlingen i Tyskland den 1 oktober. En tävling där han har chans att slåss om en medalj.

– Han ska in i bil fort. Jag har pratat med de som kör speedway och det är inga problem att köra efter helgen. Men det ser ut som att Petter har så himla ont, säger Pernilla Solberg.

– Det blir nog en pärs att få till det här, men jag hoppas innerligt att han klarar att sitta i bilen om två veckor. Jag önskar så innerligt att han får köra alla tävlingar som är kvar den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.