Lejonens Patryk Dudek deppar under en speedwaymatch i Elitserien. Foto: BILDBYRÅN

Speedwayfinalen mellan Lejonen och Smederna flyttas: ”Nytt försök nästa tisdag”

Uppdaterad
Publicerad

Vädret har länge varit ett orosmoln inför den första speedwayfinalen mellan Lejonen och Smederna. Nu är det klart att matchen flyttas.

– Vi har beslutat att ställa in imorgon, säger Mikael Holmstrand, ordförande i Elitspeedway Sverige och assisterande lagledare i Lejonen, till SVT Sport.

Vid 19-tiden på måndagskvällen kom beskedet att den första SM-finalen mellan Lejonen och Smederna, som skulle köras i Gislaved, flyttas på grund av det regnoväder som väntas dra in under tisdagen.

Beslutet togs efter ett möte mellan klubbarna och domaren Krister Gardell.

I kraft av seriesegrare fick Smederna välja hur finalerna skulle köras. De valde att inleda på bortaplan, men nu blir det alltså tvärtom.

– Vi har beslutat att ställa in imorgon. Onsdag i Eskilstuna och nytt försök nästa tisdag i Gislaved, säger Mikael Holmstrand, ordförande i Elitspeedway Sverige och assisterande lagledare i Lejonen, till SVT Sport.

– Det här försämrar våra möjligheter. Det är bättre att börja hemma. Helt klart är det så. Det här var inte bra för oss. När man börjar hemma kan man styra scenariot på ett helt annat sätt, säger Lejonens lagledare Anders Fröjd till Värnamo Nyheter.

Glädje för finalplatsen: ”Sätter Gislaved på kartan”:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Gislavedsborna och klubbens ordförande i klippet ovan. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.