Sportchefen öppnar för värvningar

Stefan Andersson Skill: ”Kan bli förändringar”

Piraterna, två gånger svenska mästare de senaste sex åren, går tungt i elitserien i speedway. Nu öppnar sportchefen och lagledaren Stefan Andersson för värvningar om inte den negativa trenden vänder.

– Det kan bli förändringar när transferfönstret öppnar efter de två kommande matcherna, säger han till SVT Sport.

Med tunga kvartetten världsstjärnor Greg Hancock, Emil Sayfutdinov, Niels-Kristian Iversen och Peter Kildemand i laget sa Stefan Andersson Skill, inför säsongen, att det vore ett personligt misslyckande om inte Piraterna går till final. I dagsläget är det inte så mycket som talar för final för Motalalaget. Efter sex spelade matcher, ligger Piraterna på jumboplats med endast två inkörda poäng.

– Läget är tufft, och väldigt frusterande. Men det gäller att vi har tålamod. Vi måste hitta glädjen och få igång killarna i laget, säger Stefan Andersson Skill till SVT Sport.

”Måste ha med oss lite poäng”

I de två nästkommande matcherna ställs Piraterna mot topplaget Lejonen. Poäng är mer eller mindre ett måste för Piraterna.

– Vi måste ha med oss lite poäng. Vi är inte helt efter, då sex lag går till slutspel, men där måste vi vara. Två vinster vore helt underbart, säger Stefan Andersson Skill.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.