Robert Dahlgren, i mitten, hoppas på segerfest redan på fredag. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dahlgren ska säkra titeln: ”Då ska vi dricka champagnen”

Uppdaterad
Publicerad

Allt talar för att det blir Seat:s Robert Dahlgren som vinner årets STCC-titel. SVT sänder finalen som avgörs på Mantorp Park på lördag.

– Då ska vi dricka champagnen istället för att spruta den, säger Dahlgren till SVT Sport.

Robert Dahlgren representerade Volvo i tretton år, men bytte i våras till Seat. Nu ser han också ut att ta sin första titel i STCC.

– Hela året har prio ett varit att ta den efterlängtade STCC-titeln. Förutom det vill jag förstås köra om segrar på lördag, säger han.

Men det är inte särskilt stora framgångar som krävs på Mantorp Park för att Dahlgren ska säkra guldet. Försprånget till tvåan Fredrik Ekblom (Volkswagen) är så stort att endast tre poäng krävs för att ta guld.

”Hela tiden åt rätt håll”

Vad är det som har tagit dig till det här läget?

– Jag kan inte minnas att jag skulle ha haft en sådan här resa under en säsong tidigare. Vi har förändrat arbetssätt, personal och inställningar på bilen och vi har hela tiden gått åt rätt håll.

– Teamet är lyhörda och litar mycket på mig. Då jag vill ändra på något får jag min vilja igenom och de hjälper mig på de områden där jag inte är lika bra, säger Dahlgren.

SVT sänder

10.55-11.30 svtsport.se och SVT Play: Race 1

13.30-16.30 SVT2, svtsport.se och SVT Play: Race 2 och Race 3

Kommentator: Stefan Klemetz

Expert: Jonas Kruse

Ställningen inför STCC-finalen

1. Robert Dahlgren, 347 poäng

2. Fredrik Ekblom, 271

3. Johan Kristoffersson, 217

4. Fredrik Blomstedt, 198

5. Daniel Haglöf, 174

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.