Felix Rosenqvist. Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

Svensk med i historiskt lopp i New York

Uppdaterad
Publicerad

I helgen står New York för första gången någonsin värd för en internationell racertävling då en deltävling i elbilsmästerskapet Formel E avgörs där.

En av de som står på startlinjen då är svenske Felix Rosenqvist.

Felix Rosenqvist kommer till New York direkt från Japan där han under den gångna helgen körde hem sin första pallplats i det extrema formelbilsmästerskapet Super Formula.

 – Jag är extremt förväntansfull inför den här helgen. Det blir något väldigt speciellt att tävla i New York City, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Med en seger och en andraplats senast i Berlin har Rosenqvist etablerat sig på tredje plats i Formel E-tabellen inför helgens tävlingar, 39 poäng bakom andraplacerade Lucas di Grassi och 71 bakom regerande mästaren Sébastien Buemi från Schweiz.

– Jag är extremt nöjd med en tredjeplats i tabellen som nykomling i det här mästerskapet, och mitt stora mål nu är att försvara den, säger Rosenqvist.

Banan i New York är centralt belägen i Red Hook, Brooklyn, och mäter knappa två kilometer. Läget är spektakulärt, med vyer över såväl nedre Manhattan som Frihetsgudinnan och Liberty Island.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.