Ott Tänak (bilden) vann Svenska rallyt. Pontus Tidemand slutade åtta. Foto: Bildbyrån

Tänak vinnare i Värmland – Tidemand hoppas på mer rally

Uppdaterad
Publicerad

Estländske Ott Tänak är årets segrare i Svenska rallyt. Estländaren hade ett stort försprång inför sista dagen och det försprånget tappade han inte. Pontus Tidemand slutade på en åttondeplats.

– Det är en dröm att vara här i en WRC-bil, säger Tidemand i sändningen efter sin sista sträcka.

Sista sträckan på Svenska rallyt handlade mer om vilka som skulle hamna på pallplats bakom Ott Tänak. Inför sista sträckan var det Esapekka Lappi och Thierry Neuville som låg på pallen. Och det blev ett riktigt sekunddrama om platserna bakom Tänak. Lappi såg ut att tappa sin andraplats men han gjorde en kanonavslutning på sin sträcka och gick i mål tre sekunder före Neuville och säkrade andraplatsen.

Pontus Tidemand slutade på en åttondeplats i rallyt och tangerade sin bästa placering i ett WRC-rally. Svensken var nöjd med sin insats under veckan.

Svenska rallyt

”En dröm att vara här”

– Det är en dröm att vara här i en WRC-bil, jag vill tacka all fans och alla som hjälper mig, jag har lärt mig mycket förbättrats lite för varje dag som gått den här veckan. Det behövs lite tid med en sådan här bil, säger han.

Det är inte klart om Tidemand får fortsätta köra något mer i WRC den här säsongen och han vet inte själv hur det blir än.

– Jag vet inte än men jag hoppas det blir mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet