Foto: TT Nyhetsbyrå

Tidemand avslutade säsongen med seger

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand hade redan säkrat VM-titeln i WRC 2. I helgen avslutade han med att vinna VM-deltävlingen i Wales Rally GB – säsongens femte VM-seger.

– En perfekt helg. Bilen har fungerat felfritt, vi har haft en bra känsla hela vägen och trots de trixiga förhållandena har det känts naturligt att ligga på lite och visa vad vi går för. Vi tar med oss det här som ett väldigt positivt kvitto på de framsteg vi gjort, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

Tidemand med kartläsaren Jonas Andersson kopplade greppet redan under torsdagens första sträcka, ett grepp man aldrig släppte på de leriga vägarna i Wales.

Finaldagens fem sista sträckor startade Pontus med ett övertag på över en och en halv minut och trots att han inte gasade för fullt ökade ändå glappet. Segermarginalen blev till slut 1.54. Förutom vinsten i WRC 2 slutade han även på elfte plats totalt i tävlingen.

Redan i augusti i samband med VM-tävlingen i Tyskland säkrade Tidemand VM-titeln.

– Säsongen har varit otroligt lyckad och att alla inblandade har jobbat hårt. Jag är verkligen spänd på att se vad framtiden har att ge.

Topp 5 WRC 2 Wales Rally GB 2017

1. Pontus Tidemand (SWE) 3:07:12.2

2. Eric Camilli (FRA) +1:54.4

3. Tom Cave (GBR) +2:02.3

4. David Bogie (GBR) +2:36.1

5. Juuso Nordgren (FIN) +4:04.0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.