Timmy Hansen trea i Mettet

Uppdaterad
Publicerad

Timmy Hansen blev bäste svensk när årets tredje VM-deltävling i rallycross avgjordes i belgiska Mettet. Hansen placerade sig på tredje plats – efter att ha kört snabbast på tredje varvet i finalloppet. Vann gjorde Hansens stallkamrat fransmannen Sebastien Loeb.

– Efter en tuff semifinal och final så var det riktigt skönt att ta hem dubbla pallplaceringar för laget, säger Hansen i sändning.

Timmy Hansen kom trea i årets tredje VM-deltävling i rallycross.

Men det blev också en lagseger – Hansens lagkamrat fransmannen Sebastien Loeb tog årets andra seger i rallycross-VM. SVT Sports expert var nöjd med Hansens insats.

– Det förtjänar han och han visar verkligen självförtroende.

Tuff väg till finalloppet

Totalt var det tre svenskar som kvalificerade till finalloppet. I ena semifinalen fick Hansen en riktigt dålig start. Men visade prov på riktigt fin körning och körde upp sig till en finalplats.

Mattias Ekström och Johan Kristoffersson slutade fyra respektive femma.

Sebastien Loeb gick i och med dagens vinst upp till andra plats i totalen.

– En fantastiskt vinst. Nu är vi med och slåss om VM-titeln i början av säsongen. Nu är man glad!, säger han i sändning.

Johan Kristoffersson leder VM i rallycross totalt på 75 poäng, följt av Loeb och norrmannen Petter Solberg på 66 respektive 65 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.