Max Verstappen vann säsongens sista F1-race i Abu Dhabi. Foto: TT

Verstappen segrare i säsongens sista race

Uppdaterad
Publicerad

Max Verstappen fick avsluta F1-säsongen med en seger.

Han slog båda Mercedesförarna Valtteri Bottas och världsmästaren Lewis Hamilton, som var tillbaka efter att ha smittats av coronaviruset.

Red Bull-föraren Max Verstappen vann säsongen sista F1-lopp som avgjordes i Abu Dhabi. 23-åringen startade i pole position och tog en klar seger före tvåan, Mercedesföraren Valtteri Bottas.

Hans andra seger för säsongen, den första kom på Silverstone i Storbritannien i början av augusti, och tionde totalt.

– Det var riktigt kul där ute i dag. Vi gjorde allt rätt. Vi gjorde ett väldigt starkt lopp, säger Verstappen i Viaplays sändning efter loppet.

”Kroppen känns inte bra”

Men något stort firande blir det inte.

– Jag kommer att njuta av att kliva upp på podiet, sedan ska jag njuta av att få åka hem.

Den redan klara världsmästaren Lewis Hamilton slutade trea. Britten missade förra veckans tävling efter att ha smittats av coronaviruset och han var märkbart påverkad av att ha varit sjuk.

– Det var ett riktigt tufft lopp för mig. Jag har känt mig stark och pigg hela säsongen men inte idag. Kroppen känns inte bra, säger Hamilton.

Det stod sedan tidigare klart att Mercedes vinner konstruktörs-VM och att Red Bull blir tvåa.

Men efter söndagens resultat stod det även klart att McLaren kniper tredjeplatsen före Racing Point.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.