Mattias Ekström kom trea i Sydafrika och tog VM-silver. Foto: FIA WORLD RALLYCROSS

VM-silver i rallycross för Mattias Ekström

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Ekström slutade trea i säsongens sista VM-deltävliing i rallycross – och det räckte för att snuva Petter Solberg på VM-silvret. Avslutningen gick i svenska färger – där redan klara världsmästaren Johan Kristoffersson vann före Timmy Hansen.

Mattias Ekström snuvade Petter Solberg på VM-silvret när årets sista VM-deltävling kördes i Sydafrika. Därmed blev det dubbla silver för Ekström den här säsongen – då han även kom tvåa i årets DTM-serie.

– Jag kan inte klaga egentligen, även att jag är årets största förlorare som tvåa i både VM och DTM. Men det är en lång säsong, med två serier som tar mycket energi, säger Mattias Ekström.

Johan Kristoffersson, som vunnit sju av elva finaler i årets VM, avslutade i suverän stil och bakom honom kom Timmy Hansen på en fin andraplats.

Slutställning VM-serien rallycross

1) Johan Kristoffersson 316 p,

2) Mattias Ekström 256,

3) Petter Solberg 251.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.