Jenny Rissveds. Foto: TT

Rissveds på pallen igen i världscupen

Jenny Rissveds följde upp segern i sprinten i fredags med en tredjeplats i söndagens crosscountry-lopp i världscuptävlingen i Schweiz.

Mountainbikecyklisten var med i en trio som gick loss direkt i loppet i Lenzerheide. Efter en knapp halvtimme tappade hon mot täten och fick sedan jaga från en femteplats.

Till slut kunde hon gå i mål som trea, 58 sekunder efter den brittiska segraren Evie Richards som tog VM-guld för en vecka sedan och som nu tog sin första världscupseger. Rebecca McConnell, Australien, kom tvåa, 19 sekunder efter Richards.

Fransyskan Loana Lecomte kom fyra och säkrade därmed världscuptiteln. Den 27-åriga svenskan ligger tvåa inför de avslutande tävlingarna i Snowshoe i West Virginia i USA om knappt två veckor.

KLIPP: Jenny Rissveds tog hem sprinten i världscupen (3 september)