Jenny Rissveds på upploppet under OS i Rio de Janeiro 2016. Foto: Bildbyrån

Så sänder SVT mountainbike-VM

Uppdaterad
Publicerad

I juli åkte hon på en hjärnskakning efter krasch, men i nästa helg ställer den 26-åriga svenska stjärnan Jenny Rissveds upp i VM i mountainbike i Österrike som sänds i SVT.

– En bra dag kan hon vara med och kriga längst fram, men med tanke på skadorna hon haft så är topp 10 nästan en skräll, säger Fredrik Kessiakoff, förbundskapten för svensk mountainbike.

OS-guldmedaljören och mångfaldiga svenska mästaren Jenny Rissveds har under en period haft otur med skador. I juli kraschade hon så illa att hon fick hjärnskakning och det var den andra på relativt kort tid. Även förra året drabbades hon av en hjärnskakning efter fall, så rehabiliteringen har varit noggrann.

– Vi hade nästan räknat bort hela året, berättar Fredrik Kessiakoff. Men hon kände sig tillräckligt bra för att kunna ställa upp i SM i förra veckan.

Hon vann SM-guldet trots att hon ännu inte ens är nära toppformen.

”Jenny är en världsstjärna”

Till VM, som sänds i SVT, är de största favoriterna Pauline Ferrand Prevot, Frankrike, Kate Courtney, USA och Jolanda Neff, Schweiz. TV-tittarna ska nog inte förvänta sig att Jenny Rissveds ska slåss med dem om medaljerna.

– Nej, utifrån förutsättningarna, att hon inte har kunnat träna som vanligt och inte är i toppform, så ska vi nog dra ner på de stora förväntningarna. Men Jenny är en världssjärna. En bra dag kan hon vara med och kriga längst fram.

SVT sänder VM i mountainbike den 10 oktober 12:10-13:50 i SVT1.

KLIPP: Rissveds OS-skräll i Rio (18 december 2019)

Så sänds mountainbike-VM i SVT

Lördag 10 oktober: 12.10-13.50

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.