Denny Hamlin vann på Homestead för tredje gången Foto: AP

Hamlin vann för tredje gången på Homestead

Uppdaterad
Publicerad

För tredje gången vann Denny Hamlin Nascar-tävlingen på Homestead-Miami Speeday.

– Det här var riktigt speciellt, säger Denny Hamlin till nyhetsbyrån AP.

Han vann före Chase Elliott och Ryan Blaney. Denny Hamlin tog ledningen med 30 varv kvar och han höll sedan undan för sin tredje seger på Homestead-Miami Speeday. Tony Stewart och Greg Biffle är de andra två som vunnit tre gånger på banan. Nu tillhör alltså även Hamlin klubben efter att ha kämpat med Elliott under större delen av loppet.

– Jag visste bara om jag hade tålamod och köra i den takt jag är bekväm med skulle vi bli svårslagna. Det här var riktigt speciellt, säger Denny Hamlin.

Segern var också Denny Hamlins tredje för säsongen och 40:e totalt. Han öppnade säsongen med en seger i Daytona 500 och förra månaden vann han på Darlington.

– Jag är mer motiverad än någonsin tidigare, säger han.

Publik på Nascar

För första gången sedan coronapandemin var fans tillbaka. Men det fanns en klar begränsning då det bara var cirka 1 000 fans – mestadels inbjudna militär-medlemmar. De allra flesta fansen hade dock lämnat arenan då Denny Hamlin var först i mål.

I publiken fanns det inte heller några sydstatsflaggor ”Stars and bars” som nu är förbjudna på Nascar-banorna. Beslutet kom efter omfattande protestaktionerna efter att en polis dödat den svarte mannen George Floyd. Det var den afroamerikanske Nascar-föraren Darrell Wallace som tryckt på att den skulle förbjudas, vilket också nu har genomförts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.