Bakslag för Belgien i Nations league – mäktig målfest när Schweiz vann

I Nations League-slutspelet nästa år väntar, något överraskande, bland annat Schweiz. Efter en dramatisk målfest kunde schweizarna sensationellt vinna över Belgien med 5-2.

Inför avslutningen av grupp två i A-divisionen så behövde Schweiz vinna hemma mot VM-bronsmedaljören Belgien. Och det såg mörkt ut när Thorgan Hazard med dubbla mål gav belgarna en 2–0-ledning i första halvlek.

Det här skulle dock bli en målfest utan dess like.

Innan halvtidspaus hade Schweiz vänt till 3–2. När slutsignalen gick hade Schweiz, som inte fick hål på Sverige i VM-åttondelsfinalen i somras, vunnit med hela 5–2, efter att Haris Seferovic både fastställt sitt hattrick och slutresultatet i 84:e minuten.

Därmed norpade Schweiz gruppsegern före belgarna.