Nederländerna nära kvartsfinal

Nederländerna fortsätter att övertyga i EM. Efter en underhållande 1-0-seger mot Danmark är hemmanationen mycket nära kvartsfinal.

Det var två lag med premiärsegrar i bagaget som möttes på en näst intill fullsatt arena Rotterdam. Danmark besegrade Belgien med 1-0 medan Nederländerna slog Norge, även dom med 1-0.

Nederländerna inledde bäst, kontrollerade matchen och anföll gång på gång.

Och det gav resultat. I den 18:e minuten drev Vivianne Miedema upp bollen på offensiv vänsterkant. Hon spelade smart snett inåt bakåt till Danielle van de Donk som fälldes av den danska backen. Solklar straff.

Sherida Spitse klev fram och satte säkert 1-0 till höger om danska målvakten Lykke Pedersen.

Van de Sanden briljerade

Danmark svarade direkt. Storstjärnan och lagkaptenen Pernille Harder fick vandra fritt med bollen in i Nederländernas straffområde och fick till ett bra skott – men Sari van Veenendaal i målet klarade med en jätteräddning.

Jämnare andra halvlek

Danmark kom ut klart starkare i andra halvlek, spelet jämnades ut och tempot höjdes. Harder var spindeln i nätet och låg bakom flera farliga chanser.

Men antingen var avsluten för svaga, eller så stod utmärkte målvakten van Veenendaal i vägen.

Efter två raka segrar leder Nederländerna grupp A på sex poäng, följt av Danmark och Belgien med tre poäng och jumbon Norge med noll poäng.