Newcastle tillbaka i Premier League Foto: Bildbyrån

Newcastle tillbaka i Premier League

Uppdaterad
Publicerad

Det tog inte ens ett år för Newcastle att studsa tillbaka till fotbollens finrum. En 4-1-seger hemma mot Preston säkrade på måndagskvällen en snabb återkomst till Premier League.

Trots de på papperet klara segersiffrorna var det länge nervöst på St James Park där Ayoze Perez gav laget en tidig ledning, men där gästerna snabbt kvitterade.

Christian Atsus 2-1-mål just före pausvilan, följt av ett rött kort för Preston med timmen spelad, lättade dock på trycket. 50 212 åskådare, de flesta Magpies-fans, fick jubla över en straff förvaltad av Matt Ritchie och ännu ett Perez-mål som definitivt säkrade avancemanget som tvåa i ligan, med två omgångar kvar att spela av The Championship.

Tränade av Benitez

– Det är överväldigande. Att ta sig tillbaka direkt var målet redan från starten av sösongen och nu har vi gjort det, säger kaptenen Jamaal Lascelles till nyhetsbyrån Reuters.

En stor framgång för en klubb med stora förväntningar på sig under ledning av spanjoren Rafa Benitez. De kan rentav bli seriesegrare, fyra poäng skiljer till ledande Brighton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.