Carl Söderbergs tre poäng räckte inte till seger mot New York Islanders. Foto: Bildbyrån

Colorado föll – trots Söderbergs tre poäng

Carl Söderberg hade en pigg kväll när hans Colorado föll mot New York Islanders i en match som gick till förlängning.

Svensken inledde målskyttet i den första perioden och följde därefter upp med att assistera amerikanen Erik Johnson till 2–0 i den andra perioden. Därefter vaknade hemmalaget till liv och vände matchen med tre mål.

Colorado skulle dock komma tillbaka. Med två minuter kvar att spela kvitterade laget efter en tilltrasslad situation framför Islanders svenske målvakt Robin Lehner. Pucken studsade på en försvarande spelares skridsko och in i mål.

Och även den här gången var det Carl Söderberg som var inblandad i upprinnelsen till målet och tilldelades assisten.

I slutändan var det dock Robin Lehners Islanders som fick anledning att fira efter att ha avgjort matchen i förlängningen. Matchen slutade 4–3 till Islanders.

Förlusten var Colorados sjätte raka.

Philadelphia vann

I målprotokollet hamnade även Philadelphias Oskar Lindblom när hans lag krossade Anaheim med 6–2. Lindblom noterades för ett mål medan hans svenske kollega Robert Hägg stod för en assist.

Supertalangen Rasmus Dahlin stod i sin tur för en assist när hans Buffalo vann med 3–1 mot Detroit. Dahlins assist innebär att han är den femte försvararen i NHL-historien att göra minst 30 poäng innan sin nittonde födelsedag.