Islossning för Nylander i Toronto-seger

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander har haft det lite tungt sen han i december kom tillbaka från de utdragna kontraksförhandlingarna men i natt lossnade det rejält. Tre assist för svensken vilket är nytt personligt NHL-rekord, när hans Toronto slog Washington med 6-3.

– Jag hade gärna sluppit uppehållet, säger Nylander till Toronto Sun.

I sista matchen före All star-uppehållet slog William Nylander till med personbästa i en NHL-match – tre assist.

William Nylander hade säsongens kanske hittills bästa kväll på isen i Toronto, när laget tog emot Washington i NHL-ishockeyn. Nylander, som haft det kämpigt sedan han kom tillbaka, noterades för tre assists, vilket är rekord för svensken.

Toronto vann matchen mot de regerande mästarna i Washington med 6–3.

Med sina tre assist lyckades svensken i ett huj dubblera säsongens assistskörd. Tre assists är också det mesta han gjort under en enskild match under NHL-karriären.

– Det var en bra match, det var bra för självförtroendet när det gäller poängproduktionen, säger Nylander.

Nylander har haft det tufft och inte fått till spelet sedan han återvände till ligan i december efter utdragna kontraktsförhandlingar. Nattens tre assists är de flesta poängen svensken fått med sig i en match under säsongen, och för första gången sedan han kom tillbaka gör han poäng i två matcher i rad.

Som grädde på moset utsågs han också till en av matchens bästa spelare.

Två av assisterna från Nylander var till mål som Nazem Kadri gjorde. Den 28-årige kanadensaren stod för ett hattrick i matchen, hans femte i NHL-karriären.

Washingtons Nicklas Bäckström gjorde säsongens trettonde mål när han inledde matchens målskytte i första perioden. Han noterades också för en assist för reduceringsmålet till 5–3.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

6 - 3

Washington Capitals logo

Washington Capitals

1-1, 2-1, 3-1
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 19148

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.