Colorados Nikita Zadorov och New York Rangers Mika Zibanejad. Foto: Bildbyrån.

Historiskt draftlotteri i NHL: ”Det är skandalöst”

Uppdaterad
Publicerad

Inget av de sju lagen som missar NHL:s slutspel fick förstavalet vid draftlotteriet.

En oväntad utgång som väckte reaktioner.

– Det här resultatet är inget annat än en skandalöst, säger Sportsnets expert Brian Burke, tidigare general manager för flera klubbar i NHL.

NHL planerar att köra igång i slutet av juli eller i början av augusti. Slutspelet utökas från 16 lag till 24 lag med tanke på ”Play-in”. Det betyder att sju av 31 lag inte får delta.

I natt höll NHL sitt draftlotteri. Det slutade oväntat, och väckte starka reaktioner.

”Ett stort fiasko”

Inget av de sju lagen som missar slutspelet i höst fick förstavalet.

– I kväll skulle det bara ha handlat om de sju lagen som inte är i slutspel. Det är på det viset man ska göra det. Det är lagen som behöver mest hjälp, de bästa spelarna. Det här resultatet är inget annat än en skandalöst, säger Sportsnets expert Brian Burke, tidigare general manager för flera klubbar i NHL.

– Det är ett stort fiasko.

”Ett unikt år”

Enligt Sportsnet är det första gången det här sker.

– Det är ett unikt år. Det betyder att vi har ett unikt draftlotteri, säger Bill Daly, ligans vicekommissionär, enligt TSN.

Vilket lag som får förstavalet blir klart efter ”Play-in”. De åtta lagen som förlorar där gör upp om förstavalet, enligt NHL.

KLIPP: Här är NHL:s plan – då drar slutspelet igång (27 maj, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.