Montreal vann efter förlängning Foto: Bildbyrån

Montreal vann efter förlängning

Den tredje matchen i semifinalserien mellan Montreal Canadiens och Vegas Golden Knights blev dramatisk. Till slut kunde Montreal ta hem segern med 3-2 efter förlängning

Josh Anderson blev stor matchvinnare för Montreal mot Vegas. Alex Pietrangelo gav Golden Knights ledningen med 2-1 i början på den tredje perioden och Vegas såg ut att gå mot seger. Men med mindre än två minuter kvar att spela klev Anderson fram och tog matchen till förlängning när han kvitterade till 2-2.

Kvitteringen kom efter en rejäl tabbe av Marc-Andre Fleury i Vegasmålet. Fleury åkte bakom målburen för att ta emot pucken, men råkade slå i väg den så att den kom framför Josh Anderson, som kunde styra in pucken i öppet mål.

I förlängningen säkrade han sen segern för sitt lag. Efter ett snyggt samarbete med Paul Byron kunde Anderson sätta segermålet, 3-2. Segern innebär att Canadiens leder matchserien med 2-1 i matcher. Nästa match mellan lagen spelas 20 juni i Montreal.

– I förlängningen såg det ut som att vi hade mycket mer energi än vad de hade. Vi gick ut hårt och hittade ett sätt att spela i en stor match som vi var tvungna att vinna, säger tvåmålsskytten Josh Anderson efter matchen.