Alexander Ovetjkin höjer Stanley Cup-bucklan till skyn. Foto: Bildbyrån

Ovetjkins kröning – slutspelets mest värdefulle

Publicerad

Alexander Ovetjkin belönades med Conn Smythe Trophy. Lagkaptenen gjorde, som så många gånger förr, mest mål av alla – och fick höja bucklan till skyn.

I 13 år har Alexander Ovetjkin trollbundit NHL med fart, frenesi, tacklingar och inte minst mål. Efter 13 år fick han också lyfta Stanley Cup-bucklan.

Dessutom belönades ryssen med Conn Smythe Trohpy – som slutspelets mest värdefulla spelare. Det efter sina 14 mål (bäst av alla i slutspelet) och sitt vägvinnande ledarskap.

– Det är helt otroligt. Jag är så glad för mina lagkamrater, fansen, min familj och det enda som spelar någon roll nu är att vi vann, säger Alexander Ovetjkin direkt efter slutsignalen.

En annan spelare som gjorde stor skillnad för Washington var målvakten Braden Holtby. Han var inte sen att hylla Ovetjkins insats.

– Han kom hit och förstod att ligan hade förändrats och då ändrades han också. Han har varit otrolig för oss, och han är precis som vi andra. vi följer honom eftersom han vet att en spelare inte gör ett lag. Om vi skulle kunna vinna det här året, skulle vi behöva varenda en i laget – och det startade med honom, säger Braden Holtby tilll NHL.com.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer