William Nylander lurar ner Mike Smith och avgör matchen mot Calgary. Foto: TT Nyhetsbyrå

William Nylander avgjorde för Toronto

Uppdaterad
Publicerad

Toronto fortsätter att gå ruskigt starkt i NHL:s östra konferens. Laget behåller alltjämt sin topplacering efter att i natt ha besegrat Calgary med 2-1 efter ett straffavgörande.

En stor del i den här segern hade Torontos danske målvakt, Frederik Andersen, som stod för inte mindre än 47 räddningar under matchen. Svettigast var det i den tredje perioden där gästande Flames vann skotten med 17-7.

Svenskarna inblandade i avgörandet

Väl framme vid straffavgörandet var det oavgjort efter tre ordinarie straffar var. Då klev William Nylander fram. Och genom känsliga handleder lurade han ner Mike Smith i Flames-kassen och satte enkelt pucken i det öppna målet. I och med avgörandet noteras Nylander för blott femte målet för säsongen.

– När du summerar säsongen gör det en stor skillnad om du vinner (i förlängning eller straffar) eller om du förlorar samtliga. Så det är förstås skönt att vi lyckades vinna, sade Andersen till NHL.com efter matchen.

Mikael Backlund missade den sista straffen för Calgary.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.