Överlägset Norge till VM-final

Uppdaterad
Publicerad

Ett överlägset Norge är klart för VM-final i handboll, efter att ha vunnit klart mot Nederländerna i semifinalen. I finalen väntar Sverige eller Frankrike. – Vi gör det bra för start idag. Nu är det guld som gäller, säger norskan Heidi Löeke till SVT Sport.

Det var aldrig något snack om saken i semifinalen, där de taggade norskorna redan i halvtid ledde med 17-10. Till slut 32-23 till Norge.

Efter 11.31 tog Sveriges förra och Nederländernas nuvarande förbundskapten Helle Thomsen sin andra timeout. Det händer mycket sällan – två av tre taktiksnack sparas i stort sett alltid andra halvlek.

Den här gången var Thomsen tvungen.

Norge sprang sönder Nederländerna från första sekunderna i semifinalen och ledde så långt med 8–1.

Det spelade ingen roll att Nederländerna därifrån började hitta rätt på offensiv planhalva.

Skytteligaledaren Nora Mørk, åtta mål i matchen och 59 totalt i VM, och hennes niometerskollegor Stine Oftedal och Veronica Kristiansen fortsatte att skicka bollar förbi stackars Tess Wester, som inte alls gjorde någon dålig match, i motståndarmålet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.