Rafael Nadal gjorde historien kort mot franske Gael Monfils. Foto: Bildbyrån

20:e raka för Nadal – nära slå 34-årigt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovics adderade ännu ett tidigt uttåg efter förlusten i Madrid Open på onsdagen. Ljusare ser det ut för Nadal som tog sin 20:e raka seger på grus och är nu nära att slå John McEnroes rekord på 49 raka set.

Novak Djokovic har ett tufft år i bagaget. Serben åkte ut tidigt i både Australien Open och i Barcelona Open och kan nu addera Madrid Open på samma lista. Brittiska ettan Kyle Edmund blev för tuff efter 6-3, 2-6 och 6-3 i turneringens andra runda. Det är första gången den 23-årige engelsmannen slår Djokovic i vad som av många ses som ett mindre genombrott.

– Det är tydliga saker som inte fungerar för mig just nu, sa en besviken Djokovic efter matchen.

– Speciellt i dessa stora turneringar mot bra spelare så måste man steppa upp. Jag försökte i dag men tyvärr fungerade det inte. Förhoppningsvis går det bättre i nästa match.

Kan slå 34-årigt rekord

Ljusare ser det ut för världsettan Rafael Nadal som tog sin 20:e raka seger på grus efter att ha kört över franska Gael Monfils i den andra rundan i en snabb 6-3, 6-1-vinst på knappa timmen.

Vad som är än mer anmärkningsvärt är att spanjoren nu vunnit 48 raka set. Två raka set i åttondelsfinalen mot argentinske Diego Schwartzman betyder att Nadal slår John McEnroes rekord på 49 raka set oavsett underlag – från år 1984.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.