William Nylander assisterade till matchens enda mål när Toronto hemmaslog Edmonton med 1-0. Foto: Bildbyrån

Nylander med assist när Toronto vann

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander var het i Torontos möte mot Edmonton i NHL.

Efter bara 34 sekunder hade Nyalnder spelat fram till matchens enda mål. En match där en storspelande Curtis McElhinney tog samtliga 41 skott i Torontomålet.

När Auston Matthews saknades på grund av skada fick William Nylander chansen som center i första kedjan. Redan 34 sekunder in drev Nylander in pucken i offensiv zon och hittade Jake Gardiner vars direktskott styrdes in av Zach Hyman mellan Edmontons Laurent Brossoits benskydd.

–Vi ville fortsätta att hålla ett högt tempo, men det slutade med en 1–0-match. McElhinney spelade otroligt bra och var en stor anledning till att vi vann, Zach säger Hyman till nhl.com.

Curtis McElhinney i Torontomålet gjorde 41 räddningar när laget vann på hemmaplan. Det är den tredje segern i rad för Toronto.

Det är den femte matchen som lagets stora stjärna, Auston Matthews missar på grund av skada den här säsongen. Torontos tränare Mike Babcock räknar med att Matthews är tillbaka på isen på tisdag när laget möter Philadelphia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.