Michael Nylander om Lundqvist: ”Han röt till direkt” Foto: SVT/Bildbyrån

Nylander om ”Henkes” framgångsrecept: ”Vill vara bäst”

Uppdaterad
Publicerad

Michael Nylander om Henrik Lundqvists väg till framgång:

– Han är taggad varje dag och vill stoppa alla puckar. Han blir lika förbannad om han får ett insläppt mål på träning som på match, sade Nylander i SVT:s studio under nattens NHL-match.

Säsongen 2006-2007 spelade Michael Nylander i New York Rangers, detta tillsammans med lagets nuvarande svenska målvakt, Henrik Lundqvist.

Under nattens NHL-sändning när SVT sände mötet mellan Boston och just Rangers, var Nylander en av gästerna i studion. I den första periodpausen berättade han om tiden i Rangers och vad han tror är anledningen till varför Lundqvist blivit en av NHL:s absolut bästa målvakter.

”Vill stoppa alla puckar”

– Han är taggad varje dag och vill stoppa alla puckar. Oavsett om det är med målvaktstränare, när jag stod och sköt med honom eller om det bara var vanlig träning. Han är fokuserad varje minut på isen och tycker att det är väldigt kul att kriga där ute. Han blir lika förbannad om han får ett insläppt mål på en träning som på match, sade Nylander.

Se sändningen från matchen här:

På isen menar Nylander att Henrik Lundqvist är den som tävlar allra hårdast. Något som Nylander också fick känna av som medspelare.

– Det fanns några incidenter när jag befann mig på fel position i egen zon och råkade tippa någon puck. Då röt han till direkt och då... fick man säga tillbaks, lite snällt, sade Nylander med ett skratt.

– Men han vill verkligen vara bäst varje dag och det är därför han har haft en så fin karriär, avslutar Nylander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.