Nytt hattrick av William Karlsson

William Karlsson gjorde NHL-säsongens andra hattrick när Vegas besegrade Calgary med 4–0 hemma i Las Vegas.

För Philadelphias Oskar Lindblom kom det allra första NHL-målet.

William Karlsson gjorde alla sina tre mål i andra perioden, inom loppet av drygt nio minuter.

– Det blev lite ketchup där i mittperioden. Kul. Man har ju inget emot att göra hattrick, säger han till Aftonbladet.

Han har nu gjort 39 mål totalt sedan i höstas, och är fyra i NHL:s målliga.

Hans förra hattrick kom i 6–3-segern mot Toronto på nyårsafton. Nu var det ett äkta, mitt framför ögonen på Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg på läktaren.

– Ja, han hade bra tajming och fick se en bra match, säger William Karlsson till Aftonbladet.

Nykomlingen Vegas utökar med segern ledningen i Pacific Division med San Jose åtta poäng efter.

”Det kändes bra”

För Philadelphia gjorde Oskar Lindblom sitt första NHL-mål när laget besegrade Washington med 6–3. Brynäs tidigare poängkung kallades upp från farmarlaget i slutet av februari.

– Jag fick mitt första mål i dag, och det var betydelsefullt för matchen, så det kändes bra, säger han i omklädningsrummet efter matchen, enligt en video som klubben twittrat ut.

Premiärmålet kom 18:18 in i andra perioden, och betydde 2–1.

Även segerlagets Robert Hägg fick poäng för en assist i matchen, och för Washington noterades Nicklas Bäckström för en målgivande passning.

Berglund avgjorde

För Gabriel Landskog blev det också en rolig söndag. Colorado tog en övertygande 5–1-seger mot Detroit. Landeskog svarade för ett mål och två assist. Han är nu uppe i 24 mål för säsongen. Lagkamraten Carl Söderberg hade en assist i matchen.

Colorado ligger på den första wild card-platsen i Western Conference.

Patrik Berglund avgjorde, med assist av Alexander Steen, i förlängningen när St Louis besegrade Chicago med 5–4. Hans tionde mål för säsongen kom på ett skott 3:31 in i förlängningen, som på något sätt letade sig in bakom benskydden på målvakten Jean-Francois Bérubé.

I inledningen av andra perioden gjorde Alexander Steen säsongens 14:e mål i numerärt överläge. Det var ett viktigt mål när St Louis låg under med 0–2.

Laget är genom segern en poäng från den sista playoff-platsen i Western Conference inför slutspelet.

Anaheims svenskar

När Anaheim besegrade New Jersey med 4–2 blev det två svenskmål – ett av Jakob Silfverberg, med assist av Hampus Lindholm, och ett av Rickard Rakell, med assist av Marcus Pettersson

Rakell är nu uppe i 31 mål och hade även en målgivande passning i matchen.

Winnipeg besegrade Dallas med 4–2. Mattias Janmark gjorde ett av Dallas mål, och John Klingberg stod för en assist.

Tamba Bay – med ett mål av Victor Hedman – slog Edmonton med 3–1.

Lindbloms första NHL-mål

I lördags kom första poängen i NHL-karriären för Oskar Lindblom när hans Philadelphia Flyers vann mot Carolina Hurricanes.

Natten mot måndag var det så dags för det första målet. När Flyers gästades av Washington Capitals hittade 21-årige Lindblom krysset när han satte dit 2-1 i första perioden i sin 14:e NHL-match.

– Det var såklart skönt att äntligen få göra mål, sade Lindblom efter matchen och fortsatte:

– Det tog lite tid men jag har bara fortsatt spela mitt spel. Förr eller senare får man utdelning.

Flyers vann till slut med 6–3 mot Nicklas Bäckströms Capitals i en match där även Philadelphias Robert Hägg noterades för en assistpoäng. ”Philly” har nu åtta poäng till godo i slutspelsjakten.