Larssons kanon sänkte Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Eric Larssons kanonskott i slutskedet gav 2-1 till hemmalaget Gefle mot ÖSK, vilket innebar ännu en ny tung förlust för bortalaget.

-Jag tror inte jag gjort ett sådant snyggt mål tidigare, sa Larsson till Canal+ efter matchen.

Hoppet tändes annars för närkingarna när Tobias Grahn dundrade in kvitteringen i 83:e minuten.

Allsvenskan 2012

Örebro fortsätter att ha det riktigt tungt i allsvenskan. Det är en historiskt usel start i allsvenskan för laget. Dagens förlust var den åttonde på tolv matcher. Och man har inte vunnit en enda match. Frågan är hur länge fansen och klubbledningen har tålamod med Sixten Boström.

I inledningen av andra halvlek tog Gefle ledningen. Jakob Orlov nickade in ett lågt inlägg bakom Jonas sandqvist i ÖSK- målet. Orlov hade ett liknande läge i första halvlek men då räddade Sandqvist.

Orlov ändade därmed sin sex matcher långa måltorka. Nu har han gjort fyra mål i år. 2010 gjorde Gefle-anfallaren nio mål och 2011  åtta.

Örebro hade flera bra lägen att göra fler mål i matchen.  Andreas Haddad hade till exempel två ypperliga chanser. I 15:e minuten nickade han från nära håll och i 77:e minuten reflexräddade Mattias Hugosson på ett stenhårt skott från nära håll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2012

Mer i ämnet