Tove Alexandersson vann O-Ringen Foto: Bildbyrån

Alexandersson överlägsen i O-ringen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev två svenska i vinnare i O-Ringen. Tove Alexandersson vann överlägset och William Lind vann efter en stark slutspurt.

Världsettan Tove Alexandersson var helt suverän när hon tog hem 5-dagars i Värmland. Hon startade sista etappen med en ledning på drygt fem minuter, men drygade ut till en segermarginal på hela tio minuter före Anne Margrethe Hausken Nordberg från Norge.

– Jag har orienterat lugnt och säkert och metodiskt idag. Jag har haft en bra dag och lyckats fokusera hela vägen, säger Alexandersson som har haft en fantastisk säsong.

Vid VM i Estland vann hon dubbla individuella guld, långdistans och medeldistans, samt stafetten. På 5-dagars har konkurrenterna varit lika chanslösa som vanligt.

Alexandersson vann fyra av fem etapper.

William Lind vann efter stark spurt

Svensken William Lind avgjorde 5-dagars i en spurtstrid mot norrmannen Eskil Kinneberg, efter en oerhört spännande slutetapp i Värmland.

 – Avslutningen passade mig väldigt bra, säger, säger William Lind som är känd som en mycket vass spurtare.

William Lind startade som trea, elva sekunder efter den norske världsmästaren Olav Lundanes, men under den andra haölvan av banan tappade Lundanes efter ett misstag, och den svensk-norska kampen stod i stället mellan Lind och stafettvärldsmästaren Kinneberg som springer för IFK Göteborg.

William Lind har haft en lysande sommar, med VM-brons på långdistans och i stafett, och nu segern i 5-dagars.

– Det är bara Världscupen om en månad som kan toppa det här, säger William Lind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.