Foto: TT Nyhetsbyrån

Alexandersson springer långdistansen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har behövt klara sig utan sin stjärna sedan sprintkvalet i fredags på grund av en fotskada. I dag kom glädjebeskedet – Tove Alexandersson springer långdistansen i morgon. ”En härlig bonus”, säger Alexandersson på förbundets hemsida.

Tove Alexandersson skadade foten under VM-genrepet men valde trots skadan att följa med till VM i Skottland. Väl där sprang hon sprintkvalet för drygt en vecka sedan.

Sedan dess har den svenska stjärnan fått följa de svenska framgångarna från sidan, men inte nu längre. I dag kom det glädjande beskedet att foten är så pass bra att Alexandersson ställer upp i morgondagens långdistans. 

Orienterings-VM 2015

– Jättekul! En härlig bonus, jag har varit inställd på att det inte skulle blir något mer lopp här, säger Tove Alexandersson på förbundets hemsida.                                       

– Foten har blivit mycket bättre de två senaste dagarna. Det finns såklart inga garantier att den håller, men jag har testat att springa på foten och det känns bra. Det är stor chans att det funkar.     

William Lind fortsatt sjuk                              

Det svenska laget består, förutom Tove, av Annika Billstam och Emma Johansson. På herrsidan är William Lind fortsatt sjuk vilket innebär att Gustav Bergman, Jonas Leandersson och Olle Boström utgör det svenska herrlaget. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orienterings-VM 2015

Mer i ämnet