Tove Alexandersson när hon försvarade sitt VM-guld i tisdags. Foto: Mattias Sandberg

Nytt VM-guld till Alexandersson

Publicerad

Tove Alexandersson har vunnit sitt andra guld under orienterings-VM i Estland. Detta efter att ha klarat av medeldistansen på tiden 32.34, över två minuter före norska tvåan Marianne Andersen. – Det var en fantastisk känsla in mot mål, säger hon till SVT Sport.

Tove Alexandersson fortsätter att imponera under VM-tävlingarna i Estland. Hon missade VM-springen i lördags på grund av en förkylning, men i tisdags försvarade hon sitt guld i långdistans. Och under torsdagen var det dags för den 24-årige svenskan att åter kliva högst upp på pallen.

”Jättebra lopp orienteringstekniskt”

Detta efter att ha sprungit medeldistansen på 32.34, över två minuter före tvåan.

– Jag har gjort ett jättebra lopp. Det var väldigt svår orientering och det verkar som att det var många som gjort misstag. Men jag fokuserade på rätt saker, tog mig tid på att verkligen orientera hela vägen och gjorde ett jättebra lopp orienteringstekniskt. Jag är jättenöjd, säger Alexandersson till SVT Sport.

”Fantastisk känsla in mot mål”

Marianne Andersen från Norge slutade tvåa på tiden 34.44 och trea blev finskan, Venla Harju, på 36.44.

– Det var en fantastisk känsla in mot mål. Jag hade ganska många startande bakom mig, men på lången hörde jag när jag kom mot målet att jag skulle vinna, säger hon.

– Jag var riktigt trött på slutet, det tog emot vid andningen av förkylningen. Jag är i riktigt bra form, benen är hur pigga som helst så jag har kunnat hålla bra tempo och orientera bra.

Resultat medeldistans, 5,1 km:

Visa

1. Tove Alexandersson (Sverige), 32.34
2. Marianne Andersen (Norge), 34.44
3. Venla Harju (Finland), 36.44

6) Helena Jansson +5.00
13) Lina Strand +6.15
19) Emma Johansson +8.27

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer