Dubbel svenskseger i EM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson guld och Magdalena Olsson silver. Det blev en perfekt start för Sverige då EM i skidorientering i bulgariska Velingrad inleddes med sprint.

– Det är jättekul. Jag och ”Magda” tränar väldigt mycket tillsammans, så det är hur kul som helst. Jag unnar verkligen henne den här medaljen, säger Alexandersson till orienteringsförbundet.

Förutsättningarna var väldigt speciella i Bulgarien då det var plusgrader och regn.

– Det var jättesvårt. Det var spårigt och snön hade smält vid några bäckar så man var tvungen att hoppa över dem. Där såg man att många hade ramlat, men jag lyckades stå på benen hela banan, säger Olsson som tog sin främsta EM-placering hittills i karriären.

Sverige tog även silver på herrsidan och då genom Erik Rost.

– Idag var det ju väldigt speciella förhållanden, så det blev mycket av en kamp med skallen. Att kämpa vidare och intala sig att man åker bra trots att det känns dåligt, säger han.

Imorgon fortsätter EM med sprintstafett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.