Tove Alexandersson och Jonas Leandersson (Arkivbilder) Foto: Bildbyrån

Dubbla svenska segrar i sista världscuploppet

Uppdaterad
Publicerad

Både Tove Alexandersson och Jonas Leandersson var snabbast i det sista världscuploppet i Tjeckien.

Vinsten betydde Alexanderssons femte världscupsseger i år.

– Det kändes förvånansvärt bra, jätteskönt att få avsluta med en bra känsla, säger Alexandersson till orienteringsförbundet.

Årets sista världscuplopp i orientering fick dubbla svenska segrare. Den överlägsne världscupsegraren Tove Alexandersson vann sprinten i Tjeckien och även på herrsidan var svenske Jonas Leandersson snabbast i mål.

Femte världscupvinsten

Resultatet betyder Alexandersson femte världscupsvinst i år. Med det leder hon med förkrossande 316 poäng ner till tvåan Karolin Ohlsson, som tog sin första individuella seger under lördagens medeldistans.

– Jag ville väldigt avsluta säsongen på ett bra sätt. Det är inte så lätt när kroppen inte riktigt är med, men på hösten brukar kroppen gå lite upp och ner. I dag kändes det faktiskt förvånansvärt bra, så det var jätteskönt att få avsluta med en bra känsla, säger en glad Alexandersson till orienteringsförbundet.

”Så jävla bra”

Alexandersson gjorde en urstark sprint och sprang i mål 22 sekunder före tvåan Maija Sianoja, Finland, och Ohlsson slutade fyra, 43 sekunder bakom.

Leandersson kom i mål sju sekunder före tvåan Yannick Michiels, Belgien.

– Det känns så jävla bra rent ut sagt, sjukt bra att avsluta på topp. Jag tycker att det här året har varit häftigt, jag har lärt mig oerhört mycket, säger Leandersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.