Gustav Bergman tog 14:e SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Bergman fortsätter rada upp SM-guld.

Efter dubbla segrar under SM i fjol svarade Bergman upp med att – i överlägsen stil – säkra sitt 14:e SM-guld, när medeldistansen avgjordes utanför Göteborg.

– Ingen kan hota Bergman idag. Det har varit orienteringsuppvisning, säger SVT:s Jacob Hård.

Det blev en övertygande seger för Gustav Bergman i medeldistans-SM. Ett prickfritt lopp, som han gick i mål 2 minuter och 35 sekunder före tvåan Martin Regborn.

– Det kan vara en av de största segrarna någonsin på herrsidan, säger SVT:s expert, Mats Troeng.

Bergman själv var nöjd med jobbet i den svåra terrängen utanför Göteborg.

– Det var tufft men jag har orienterat bra. Någon kontroll som jag var osäker på, annars har det gått bra. Men det var stenigt och pinnigt och man får inte så mycket gratis, säger Bergman till SVT.

SM-guldet betydde Bergmans 14:e i karriären och säkrades under den första tävlingen efter elva månaders uppehåll, främst på grund av coronapandemin. Gustav Bergman var inför start osäker på var han står, men har nog fått sig ett tecken på att formen är god.

– Jag tror alla varit osäkra på formen. Vi hade inte mötts på den här nivån sedan i fjol. Det är kul, det är det här som är anledningen till att vi håller på.

SE MEDELDISTANSEN PÅ  SM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.