Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här går svenska talangen i mål – kommentatorn helt lyrisk: ”Vilket fantastiskt lopp!”

Hanna Lundberg vann JVM-guld i mästerskapscomebacken

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Lundberg missade både EM och VM på grund av skada.

Men när det väl blev en mästerskapsstart för 20-åringen blev det succé – ett JVM-guld.

– Jag har gjort allt jag kan för att vara förberedd, säger hon.

Ifjol slog Hanna Lundberg igenom i orienteringsvärlden när hon som oseedad vann medeldistansen på världscupen i Idre förra året.

Därför var den svenska supertalangen Hanna Lundberg, 20, extra förkrossad när hon tvingades avstå från sprinten på senior-VM i Kolding i somras på grund av skada. För två veckor sedan var hon tillbaka i världscupen men diskade sig själv då hon sprungit in i ett förbjudet område.

Idag kunde hon delta i sitt först mästerskap för året, JVM i Portugal. Mästerskapet som skulle ha avgjorts under sommaren sköts upp på grund av den extrema värmen och bränder i landet.

– Såklart är jag glad för att fått den här andra chansen, säger hon efter målgång.

Dubbelt svenskt

På dagens medeldistans vann Lundberg guld, före landsmaninnan Elsa Sonesson.

– Jag har gjort allt jag kan för att vara förberedd. Det var så roligt, det var snabbt och roligt och vi i svenska laget var bra förberedda.

Att det handlar om ett juniorlopp påverkar inte hennes förberedelser.

– Jag försöker förbereda mig precis som i seniorloppen, det är fortfarande en karta och en utmanande bana. Det är upp till mig att göra ett bra lopp, säger Lundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.