Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Lundberg var bäst i Portugal. Foto: Johan Trygg

Hanna Lundbergs succé – tog samtliga guld på JVM

Uppdaterad
Publicerad

Medeldistans i fredags, stafett igår och långdistans idag. Den 20-åriga orienteraren Hanna Lundberg tog guld i samtliga tre på junior-VM i Portugal.

– Jag kunde inte ens drömma om det här, säger Hanna Lundberg.

Hanna Lundberg missade både VM och EM i somras på grund av skada. Då hon gjorde mästerskapscomeback på JVM i Portugal blev det succé.

Idag avslutade hon helgen med att vinna långdistansen med 2 minuter och 59 sekunders marginal ner till finländskan Eeva Liina Ojanaho. Det trots att hon gjorde ett misslyckat vägval.

– Jag tänker på i somras när jag sprang i vatten. Jag kom hit och ville verkligen lyckas. Jag kunde inte ens drömma om det här – och så händer det, säger Lundberg i ett pressmeddelande.

Utöver Lundberg tog Jesper Johansson, Edvin Nilsson och Noel Braun guld i herrarnas stafett. Nilsson tog silver i medeldistans och Braun guld i långdistans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.