Operation väntar för Karolin Ohlsson Foto: Bildbyrån

Efter skadeproblemen – orienteringsstjärnan tvingas till operation

Uppdaterad
Publicerad

Hon fixade ett VM-guld till Sverige i stafett ifjol – men nu tvingas hon till operation.

Orienteraren Karolin Ohlsson har länge haft skadeproblem som det är dags att bli av med.

– Jag måste få springa många timmar i skogen, säger hon till SVT Sport.

Det är hälproblem som stört Karolin Ohlsson sedan 2018. Trots ett långt uppehåll på grund av coronapandemin har hon inte blivit av med sina problem och nu väntar operation för att kunna få ut maximalt av sin kapacitet.

– Jag blir inte bättre av att sitta på en cykel utan jag måste få springa många timmar i skogen. Nu känner jag att detta år spelar ingen roll, med tanke på coronapandemin, så då är det lika bra med en operation och få en jäkligt bra vinterträning och sedan satsa på VM och EM nästa år, säger hon till SVT Sport.

”Det är lite lustigt”

Själva skadan uppkom på ett minst sagt olyckligt sätt. Ohlsson hade tidigare problem med höften och under sin rehab skulle hon stå på händer mot en vägg, för att bli rak i kroppen. I stället drog hon hälen hårt i väggen och har haft problem med den sedan dess.

– Det kunde hänt när som helst, men det är jäkla oflyt att det hände i ett gym när jag höll på med rehab för en annan skada, så det är lite lustigt, säger hon.

Om Tove Alexandersson är den orienterare som uppmärksammas mest för sina prestationer, är Karolin Ohlsson den som uppmärksammats för sina känslofyllda intervjuer. Men nu får vi vänta tills nästa år innan det blir mer av det då hon väntas vara tillbaka i full träning i slutet av året.

ARKIV: Ohlsson säkrar VM-guldet för Sverige (18 augusti 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.