Alexandersson leder O-ringen i överlägsen stil. Foto: Bildbyrån

Alexandersson och Lysell leder O-ringen

Uppdaterad
Publicerad
Storstjärnan Tove Alexandersson drygade ut sin totalledning i O-ringen efter ny etappseger samtidigt som Jerker Lysell tog över ledningen i sammandraget i herrtävlingen.

Tove Alexandersson forsätter övertyga i O-ringen som avgörs i Sälen. I dag blev det en ny etappseger, då hon vann kvällssprinten i Lindvallen. Hon vann etappen åtta sekunder före Alva Olsson, Linköping. Alexandersson har tagit tre etappsegrar av tre möjliga och leder sammandraget överlägset. Hon är 10 minuter och 40 sekunder före tvåan Anne Margrethe Hausken Nordberg från Norge.

– Jag försökte kolla kodsiffrorna på kontrollerna väldigt noga, så jag var på väg till rätt ställe för det finns inte så jättemycket att göra i sammandraget på den här sprinten. Men det gäller att inte göra bort sig och stämpla fel eller så för det vore väldigt tråkigt för sammandraget, så jag gjorde ett stabilt lopp är jättenöjd att det räckte till seger, säger Tove Alexandersson efter loppet.

Lysell missnöjd men tog över ledningen

Jerker Lysell slutade tvåa i herrarnas sprintetapp och var en sekund bakom Ruslan Glebov från Ukraina, men passerade ändå Thierry Gueorgiou, Frankrike, i sammandraget. Lysell leder med 14 sekunder före Gueorgiou, men var missnöjd med att han slutade tvåa i tisdagens lopp.

– Det viktigaste för mig inför den här veckan var att vinna O-ringensprinten som betyder mycket för mig. Därför är jag nu mer besviken över andraplatsen på etappen än glad över att gå upp i totalledning. Nu gäller det ändå att ladda om tills på torsdag för att göra ett bra lopp inför fredagens jaktstart. Då kan allt hända, säger Jerker Lysell till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer