Jerker Lysell hade inte tänkt fullfölja O-ringen. I dag sprang han in som överraskande totaltvåa och fick ett fint formbesked inför VM. Foto: Bildbyrån.

Lysell tvåa efter behandling av ryggen

Uppdaterad
Publicerad

Trots svåra ryggproblem som hotade dagens avslutande etapp kunde Jerker Lysell ta sig samman och avancera från tredje till andra plats i O-ringen.

Åt suveräne Thierry Gueorgiou, 37, var ingenting att göra. Fransmannen tog sin tredje total-seger i O-ringen. Gueorgiou har infört specialdiet sedan två månader, att vara utan sötsaker som kakor, tårtor och godis, ända fram till VM.

– Jag kanske tar en glass i kväll, men bara en, säger Gueorgiou och skiner upp när han blir erbjuden blåbår.

– Det blir perfekt!

Lysell var överraskande tvåa och bäste svenske orienterare i O-ringen, en stor framgång för Rehns BK-löparen från Bollnäs.

”Fungerade bra efter behandling”

– Jag hade inga problem med mage och rygg i går. Det fungerade bra efter behandling även om jag var orolig i går, säger Lysell som kunde springa obehindrat till arrangörerna.

Lysell är uttagen att springa sprint i hemma-VM i Strömstad om tre veckor och hade bara tänkt att springa ett par etapper men fullföljde eftersom det gick så bra.

– Jag vet att jag är bra tränad och det är inget som stör inför VM. Jag hade en djupdykning i går och hade lite stumma lår i dag men det kändes bättre och bättre. Jag trivs när jag får springa många lopp, säger Lysell som nu ska vässa med banlöpning och korta intervaller.

Resultat efter etapp fem:

Etapp 5:

1 Thierry Gueorgiou, Frankrike, 81.04

2 Fredric Portin, Finland, 82.53

3 Jerker Lysell, Rhens BK, 83.11

Totalt:

1 Gueorgiou, 304.12

2 Lysell, 311.36

3 Magne Dahlie, Norge, 314.48

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.