Tove Alexandersson har inlett Swedish League med två segrar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Alexandersson vann – trots slitna ben

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson har fått en drömstart på säsongen. I dag vann 24-åringen för andra gången på två dagar i Swedish League.

– Gårdagens långdistans satt kvar i benen så det kändes inte alls lika lätt i kroppen, säger Alexandersson som trots det vann med över en minut.

I går tog Tove Alexandersson, Stora Tuna, hem årets första långdistans med nästan åtta (!) minuter. När Swedish League utanför Karlskrona fortsatte med medeldistans på söndagen kom seger nummer 2 den här helgen.

– Gårdagens långdistans satt kvar i benen så det kändes inte alls lika lätt i kroppen som det gjorde i går. Men tekniskt var det ett mycket bra lopp från min sida. Enda misstaget var en krok på kanske 15 sekunder, säger Alexandersson till Orienteringsförbundet.

Det stabila loppet gav en segermarginal till tvåan Karolin Ohlsson, Järla, på 1.03.

Jämn kamp i herrklassen

Det var desto jämnare i herrklassen. Alexanderssons klubbkompis Emil Svensk gick länge en hård kamp med Gustav Bergman, Ravinen. Till slut vann Svensk med sju sekunder – trots ett stort misstag på en av banans sista kontroller.

– Jag var alldeles i närheten av skärmen utan att hitta den. Det försvann säkert en minut där och jag var lite stressad innan jag hittade den. Med tanke på den missen är jag lite förvånad över att det räckte hela vägen till segern, säger Svensk.

Kommande deltävling i Swedish League avgörs 21 april i Örebro, den tävlingen är även SM i nattorientering.

Resultat, medeldistans Swedish League

Damer

1. Tove Alexandersson, Stora Tuna, 34.58

2. Karolin Ohlsson, Järla, +1.03

3. Anastasia Dzianisava, Sävedalen, +1.49

Herrar

1. Emil Svensk, Stora Tuna, 36.41

2. Gustav Bergman, Ravinen, +0.07

3. Max Peter Bejmer, IFK Göteborg, +1.03

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.