Svenskt stafettbrons i VM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog ett nytt VM-brons i orientering i stafetten. Sverige nådde därmed sitt högt uppsatta medaljmål.

Tre guld och två brons. Inför den avslutande tävlingsdagen i Estland hade Blågult tagit fem medaljer.

En till och förbundskapten Håkan Carlsson skulle nå sitt medaljmål.

LÄS MER: Smalare trupp ska ge fler VM-medaljer

Försvara VM-brons

I hemma-VM i Strömstad förra året bärgade herrarna ett brons i stafetten med Fredrik Bakkman, Gustav Bergman och William Lind.

I dag inledde Johan Runesson första sträckan genom att rusa till en tidig ledning. I första bytet var Sverige tio sekunder efter täten.

William Lind tog vid och låg länge på en fjärdeplats.

Strålande slutsträcka

Men sedan var det Gustav Bergman-show. Bergman inledde mycket övertygande och orienterade sig fram till en tredjeplats som han höll ända in i mål.

De blågula herrarna försvarade därmed sitt VM-brons. William Lind åker hem med två brons, efter att i tisdags ha tagit Sveriges första manliga medalj i långdistans sedan 2004.

Damerna sugna på mer

Men än var det inte över.

Drygt två timmar efter målgång började damernas stafett. Och förväntningarna om ännu en svensk medalj var höga med dubbla guldmedaljören Tove Alexandersson i laget.

Emma Johansson och Helena Janson skapade en fin ledning inför Alexanderssons slutsträcka. Och tillsammans kunde de defilera i mål.

Därmed var det fjärde guldet bärgat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.