Sverige tog silver i EM-stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Lag 1 med Karolin Ohlsson i spetsen tog silver när stafetten avgjordes i orienterings-EM i schweiziska Tesserete. Ohlsson stod för en fin slutsträcka och lyfte sitt lag till pallplats.

– Vilken sträcka, det var grymt. Jag tänkte ”nu jäklar”, säger Karolin Ohlsson till SVT Sport.

Det blev en fin andraplats för Sverige, genom lag 1, när stafetten avgjordes i orienterings-EM. Tove Alexanderssons fotskada tvingade förbundskapten Håkan Carlsson att bygga om laget inför stafetten men trots det levererade Sverige.

Dramatisk sista sträcka

Svenskorna låg på en sjätteplats innan slutsträckan. Ohlsson avslutade starkt och lyfte Sverige till andra plats. Men det blev dramatiskt.

– Jag hittade inte kontrollen. Såg den inte. Jag visste bara att jag var nära. Till slut hittade jag den och det var tur att de andra inte hann ikapp mig, säger hon till SVT Sport.

Lag 1 med Lina Strand, Sara Hagström och Karolin Ohlsson i spetsen såg till att Sverige höll den fina medaljtrenden vid liv. Nu har landslaget tagit fyra medaljer – en per tävlingsdag.

Guldet gick till Schweiz och Danmark knep bronset.

Besvikelse för herrarna

För de svenska herrarna gick det inte riktigt lika bra – man slutade först på en elfteplats.

– Jag hade inte det där lilla extra i dag och terrängen verkar ha passat många. Man märkte att många var med där framme, vi räckte inte till, säger Jonas Leandersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.