Tove Alexandersson missar ännu en stafett på grund av fotskadan. Foto: TT

Stukad Tove Alexandersson står över stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson står över även lördagens stafett i orienterings-EM. Lina Strand ersätter.

– Foten är inte tillräckligt bra ännu att springa på, säger Alexandersson till SVT Sport.

EM-silvret på medeldistansen i Ticino, Schweiz, blev kostsamt. Tove Alexandersson stukade foten mot slutet av tävlingen och dagen efter kom beskedet att hon skulle missa sprintstafetten, där Sverige senare tog silver.

Nu står det klart att Alexandersson även missar lördagens stafett. 25-åringen, som guld direkt i EM-premiären (sprint), har dock inte gett upp hoppet om att tävla i mästerskapets sista gren på söndag.

– Jag hoppas den ska vara okej till långdistansen på söndag. Jag har en friplats som regerande mästarinna så jag kan vänta in i det sista att bestämma mig.

Det har strulat på mästerskap tidigare för stjärnan.

– Ja, jag räknade att de sju senaste EM och vem är det fem där jag varit sjuk eller skadad.

Vet du vad det beror på?

–  Nej, har varit så många olika saker.

Trots detta har Alexandersson 21 medaljer på VM och EM i orientering och 20 i skidorientering. Inför EM satsade Alexandersson på att springa sju lopp på lika många dagar (två kval och fem finaler).

Laget:

Lina Strand, Sara Hagström och Karolin Ohlsson (som även sprang sista på sprintstafetten igår)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.