Natalia Gemperle får tröst efter missen i Tiomila. I helgen kom revanschen i Finlands största stafett, Jukolakavlen. Foto: Bildbyrån.

Svensk damrevansch från Tiomila

Uppdaterad
Publicerad

På Tiomila för en och en halv månad sedan bommade de bort segern på näst sista kontrollen. I går tog hälsingelaget Alfta-Ösa revansch när de vann damklassen i Jukolastafetten.

– Jag skulle säga att orienteringsmässigt är detta det största jag varit med om, säger Josefine Heikka (fd Engström) till Orienteringsförbundet.

Natalia Gemperle, som var den som bommade bort sig i Tiomila, fick fullborda revanschen genom att jaga ikapp laget Norskas Sabine Hauswirth en minut och kunde defilera i mål.

Övriga i laget var Galina Vinogradova och Sara Eskilsson.

Tove Alexandersson var snabbast på sista sträckan och hennes Stora Tuna blev trea.

Noterbart var att landslagslöparen Helena Jansson inte sprang för sitt OK Ravinen. Hon skadade en tå vid en sprinttävling i Stockholm för elva dagar sedan.

Resultat Venlakavlen (damklassens namn):

1) Alfta-Ösa, 3.00.12

2) Norska, Schweiz, +1.22,

3) Stora Tuna, +1.48.

Övriga svenska lag:

7) Kåre, +11.04,

8) Mora, +11.35

13) Göteborg-Majorna, +13.35

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.