Oskar Svensson har opererat den skadade foten. Foto: Bildbyrån

Svensk landslagsman föll utför stup

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsorienteraren Oskar Sjöberg missar större delen av den kommande säsongen. 27-åringen föll utför ett stup och skadade ena foten.

– Jag hann tänka att det här går åt pipan, säger Sjöberg i ett pressmeddelande.

Det var på ett landslagsläger i Madrid, i ett område med klippor och stenar, som oturen var framme för Oskar Sjöberg.

– När jag hoppade nedför en sten hamnade jag på en klippa med ett mindre stup nedanför. Men när jag landade på klippan lyckades jag inte få stopp på fötterna utan föll vidare nedför stupet, säger Sjöberg i ett pressmeddelande.

– I fallet hann jag tänka att det här går åt pipan. I landningen måste jag ha hamnat helt fel på foten för det smällde till direkt. Det hela gick väldigt fort och jag borde nog vara glad att jag inte gjorde mig illa mer.

Efter att foten undersökts står det klart att Sjöberg blir borta minst tio veckor. Ligamentet på insidan av foten har slitits isär och brosket som skyddar leden har skadats och 27-åringen har opererats.

”Prognosen säger minst tio veckor”

– Prognosen säger minst tio veckor innan jag kan börja springa lite lätt igen. Men det kommer att dröja längre innan det blir aktuellt att springa i skogen. Det är möjligt att jag kan vara tillbaka till SM-tävlingarna i höst.

Skadan är bara en i raden för 27-åringen som haft mycket skadebekymmer och sjukdomar under sin karriär.

– Det är klart att det här känns väldigt tråkigt. Vintern som jag har bakom mig har varit den bästa hittills och jag hade stora förhoppningar på att kunna bli mer stabil högt upp i resultatlistorna, säger han.

Sjöberg kom bland annat fyra på medeldistans vid EM i Tjeckien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.