Tove Alexandersson fick bryta i första etappen under O-ringen i juli. Foto: Bildbyrån

Alexandersson bröt O-ringen – ger lugnande besked inför EM

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson bröt O-ringen förra veckan på grund av sjukdomskänsla. Hon klev självmant av första etappen. Men nu kommer positiva besked inför EM i Estland.

– Det ser bra ut inför EM och hon har fått en bra upptrappning, säger förbundskapten Anneli Östberg till SVT Sport.

Sveriges största medaljhopp inför EM i orientering, Tove Alexandersson, ger nu klartecken tre dagar innan långdistansen. För en vecka sedan bröt hon O-ringen med sjukdomskänsla men nu kommer positiva besked – 29-åringen är på plats i Estland.

”Blev aldrig sjuk”

– Hon blev aldrig sjuk, det var planerat att hon inte skulle springa något mer. Hon kände under loppets gång att kroppen inte var som den skulle och det var klokt gjort av henne att bryta, säger Anneli Östberg, förbundskapten för det svenska landslaget i orientering.

På onsdag inleds EM med medelkval och på torsdag är det långdistans, en tävling som sänds i SVT1 med start 12.30.

Trappat upp träningen

– Det ser bra ut inför EM och hon har fått en bra upptrappning. Formmässigt har hon inte testat sig riktigt och har inte genomfört några tuffare träningar eftersom EM snart är här.

– Formen är säkert lika stabil som förut.

EM i orientering i Estland håller på mellan den 2-8 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.