VM-gulden firades hela natten

Uppdaterad
Publicerad

Efter Sveriges mest framgångsrika orienterings-VM någonsin med sju medaljer, varav fyra i guld, firades det ordentligt i Tartu, Estland.

– Det var allt annat än stillsamt och vi firade riktigt ordentligt. Det var dans hela natten, säger förbundskapten Håkan Carlsson om kvällen med bland annat grillning och bankett till SVT Sport.

Orienterare är kända för att vara sparsmakade under säsong:

– Jo, men dans måste vi kunna få unna oss, säger Carlsson glatt.

Alexandersson åker till Alperna

Superstjärnan Tove Alexandersson, som fick med sig tre guld på lika många starter, åker nu till de österrikiska alperna för en veckas höghöjdsträning med familjen innan det är dags för O-ringen som startar den 22 juli i Arvika. Hon var helt överlägsen förra året i Sälen.

Övriga intressanta tävlingar under hösten är SM i Örebro och världscupen. Extra intressant blir världscuptävlingen i Lettland i augusti.

– VM går ju där nästa år, funderar Carlsson.

I år hade landslaget en samling i Estland ett par veckor före mästerskapet för att få till finslipningen på bästa sätt, ett minst sagt framgångsrikt recept.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.